Hem Recept Leif Mannerströms bästa recept på chili con carne

Leif Mannerströms bästa recept på chili con carne

av Redaktionen

Chili con carne är en mustig och värmande klassiker som går att variera i oändlighet. Leif Mannerström har tagit denna rätt till nästa nivå med ett recept som kombinerar djupa smaker, perfekt kryddning och en härlig balans mellan hetta och sötma. Här är hans bästa sätt att laga en chili con carne som imponerar på både familj och vänner.

Ingredienser:

  • Grovmalen nötfärs
  • Vita bönor
  • Svarta bönor
  • Vitlök
  • Gul lök
  • Purjolök
  • Gul paprika
  • Röd paprika
  • Tomatpuré
  • Krossade tomater
  • Oregano
  • Citronzest
  • Olja
  • Smör
  • Paprikapulver
  • Chiliflakes
  • Farinsocker
  • Chilipulver
  • Spiskummin
  • Vatten
  • Salt och peppar

Så gör du:

  1. Fräs grönsakerna: Finhacka vitlök, gul lök, purjolök och paprika. Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och fräs löken tills den blir mjuk och doftar aromatiskt. Tillsätt paprikan och låt den steka med i några minuter.
  2. Stek färsen: Lägg i den grovmalda nötfärsen och bryn den tills den får en fin yta. Krydda med paprikapulver, chiliflakes, chilipulver, spiskummin, salt och peppar för att få fram de rätta smakerna.
  3. Bygg upp smakerna: Tillsätt tomatpuré och rör om ordentligt. Häll sedan i krossade tomater, farinsocker och en skvätt vatten. Låt allt koka upp och sjuda på låg värme i minst 30 minuter så att smakerna får mogna.
  4. Bönorna och den sista touchen: Skölj de vita och svarta bönorna och rör ner dem i grytan. Tillsätt oregano och citronzest för en fräsch och balanserad smak.
  5. Smaka av och servera: Låt chilin puttra ytterligare en stund och smaka av med mer kryddor om det behövs. Servera gärna med ris, en klick gräddfil och ett gott bröd vid sidan av.

Den här chiligrytan är perfekt för både vardag och fest och blir bara godare dagen efter när smakerna fått utvecklas ännu mer. Mannerströms recept sätter en extra guldkant på denna klassiker – en rätt du kommer vilja laga om och om igen.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Få det senaste nyheterna varje vecka

Prenumerera på vårt nyhetsbrev