fbpx
Hem Okategoriserat Green goddess sallad – salladen som blivit viral på TikTok

Green goddess sallad – salladen som blivit viral på TikTok

av Redaktionen

I en värld där knasiga trender kan uppstå på nätet sen på nolltid sprida sig som en löpeld över världen så är det ingen överraskning att mattrender också blivit virala. Ett sådant exempel är Green Goddess-salladen, en färgglad och näringsrik rätt som har tagit TikTok med storm.

Ursprunget till Green goddess sallad

Green Goddess-salladen är ingen ny uppfinning, den har faktiskt funnits i många år. Ursprungligen skapades den på 1920-talet på Palace Hotel i San Francisco av kocken Philip Roemer. Han skapade salladen som en hyllning till den populära Broadway-pjäsen ”The Green Goddess”. Salladen bestod ursprungligen av romansallad, örter, avokado, gröna lökar och en dressing gjord på majonnäs, örter, anchovis, citronsaft och kryddor.

Varför har den blivit viral?

Trots att Green Goddess-salladen har funnits länge har den fått nytt liv tack vare sociala medier, särskilt TikTok och det är något med dess färgglada och lockande utseende som har fångat uppmärksamheten hos matentusiaster världen över. Dess näringsrika innehåll och friska smak lockar även hälsomedvetna individer. Dessutom är det enkelt att göra egna varianter av salladen med olika grönsaker, proteinkällor och dressingar, vilket gör den till en mångsidig favorit för många.

Receptet

Här är ett grundrecept på en Green goddess sallad.

Ingredienser
Roman- eller isbergsallad
Avokado, skivad
Gurka, skivad
Gröna ärter
Salladslök, fint skivad
Färska örter (till exempel persilja, dill, basilika, eller koriander)
Solrosfrön eller pumpakärnor (valfritt)

Dressing
Grekisk yoghurt eller majonnäs
Färska örter
Citronsaft
Vitlök, finhackad
Salt och peppar

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser till salladen i en stor skål.
  • Förbered dressingen genom att blanda yoghurt eller majonnäs med finhackade örter, citronsaft, vitlök, salt och peppar efter smak.
  • Häll dressingen över salladen och blanda väl så att alla ingredienser blir jämnt täckta.
  • Garnera med solrosfrön eller pumpakärnor för lite extra krispighet och textur.
  • Servera omedelbart och njut av den fräscha och smakrika Green Goddess-salladen!

Green goddess salladen har verkligen gjort ett avtryck på TikTok och fortsätter att vinna popularitet på sociala medier och bortom. Med dess fräscha smaker, näringsrika ingredienser och enkla tillagning är det inte konstigt att den har blivit en favorit bland matälskare över hela världen. Så ge den en chans och låt dig själv bli förtrollad av denna virala sensation på din tallrik!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar