fbpx
Hem Hälsa Kraften i ”superfoods”: Hur du får in dem i din dagliga kost

Kraften i ”superfoods”: Hur du får in dem i din dagliga kost

av Redaktionen
variety of assorted-color beans

Superfoods kallas de livsmedel som innehåller höga halter av näringsämnen som är bra för vår hälsa. Att inkludera superfoods i din dagliga kost kan ge dig ett överflöd av antioxidanter, vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som kan hjälpa till att förbättra din hälsa på många sätt. Här är några tips på hur du kan inkludera superfoods i din dagliga kost

Inkludera bär i din kost. Bär är fulla av antioxidanter och har visat sig ha antiinflammatoriska egenskaper. Du kan äta bär som mellanmål, strö dem över yoghurt eller gröt, eller blanda dem i smoothies.

Ha i gröna bladgrönsaker i dina måltider. Gröna bladgrönsaker som spenat, grönkål och mangold innehåller höga halter av järn, vitaminer och mineraler. De kan användas i sallader, smoothies eller som tillbehör till dina favoritmåltider.

Byt ut vanligt socker mot naturliga sötningsmedel som honung eller agave. Honung och agave innehåller antioxidanter och kan hjälpa till att reglera blodsockernivåerna.

Ät mer avokado. Avokado är full av hjärtfriska fetter och innehåller också vitaminer och mineraler som kalium och magnesium. Du kan äta avokado på mackan, i sallader eller i guacamole.

Byt ut ris och pasta mot quinoa. Quinoa är full av protein, fiber och antioxidanter. Det är också glutenfritt och kan användas i allt från sallader till huvudrätter.

Lägg till nötter och frön i din kost. Nötter och frön är en bra källa till protein, hälsosamma fetter och vitaminer. Du kan äta dem som mellanmål eller strö dem över sallader och andra rätter.

Att inkludera superfoods i din dagliga kost är enkelt och kan ha många positiva hälsoeffekter. Prova att lägga till några av dessa livsmedel i din kost och se hur du mår bättre och känner dig mer energisk

Nårga exempel på superfoods

Bär

-Acaibär

-Gojibär

-Tranbär

-Blåbär

-Björnbär

-Hallon

-Jordgubbar

-Nypon

Frön:

-Chiafrön

-Linfrön

-Hampafrön

-Pumpafrön

-Solrosfrön

-Sesamfrön

Dessa livsmedel är kända för sitt höga näringsvärde med mycket antioxidanter, vitaminer och mineraler. De kan lätt införlivas i din dagliga kost på en mängd olika sätt, som att lägga dem till smoothies, strö dem ovanpå yoghurt eller havregryn, eller använda dem som en knaprig topping på sallader eller rostade grönsaker.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar