fbpx
Hem Hälsa 6 innovativa och lite roligare sätt att få i sig mer vatten

6 innovativa och lite roligare sätt att få i sig mer vatten

av Redaktionen

Är du dålig på att få i dig tillräckligt med vatten? Ja, ibland händer det att vi glömmer dricka upp det där vattenglaset som vi hällt upp. Man brukar säga att en vuxen människa behöver dricka cirka 1,5–2 liter vatten per dag – gör du det? Om inte, här är några tips som hjälper dig att få i dig mer vatten varje dag.

Sätt upp ett tydligt mål

Ett av de enklaste sätten att se till att du dricker mer vatten varje dag är att sätta upp ett mål – och hålla fast vid det. När vi människor har ett mål är det mycket lättare för oss att genomföra något. Förslagsvis kan du skriva in i din kalender att ”Innan klockan 11:00 så ska jag ha druckit 3 glas med vatten”. Du kan även använda mobilen och ställa in notiser som påminner dig om att dricka vatten varje timme.

Tillsätt lite frukt i vattnet

Hacka lite frukt eller en fräsch grönsak, som jordgubbar, apelsiner eller gurka och lägg skivorna i en kanna med isvatten. Det här kommer att vara så uppfriskande och välsmakande att du kommer vilja dricka många glas av det! Ett plus är att det ser mycket trevligare ut också.

Smutta på vatten innan du äter

När du är riktigt hungrig vill du nog sträcka dig efter maten hellre än ett stort  glas vatten, men det kanske du ändå borde göra nästa gång. Visste du att, oftast när vi är törstiga, så kan det faktiskt kännas som vi är hungriga. För att förhindra uttorkning bör du därför dricka lite vatten innan du sätter dig ner för att äta.

Använd vattenflaskan

Det kan vara en utmaning dricka tillräckligt mycket med vatten när du är ute på språng. Ha därför som vana att alltid fylla en vattenflaska innan du lämnar hemmet. Så kan du alltid fylla på den under dagen. Vattenflaskan kan du även ha när du är hemma, då har du också lite mer koll på hur mycket vatten du får i dig.

Få i dig vätska genom mat

Många frukter och grönsaker har hög vattenhalt som bland annat, selleri, zucchini, gurka, sallad, kål och melon. Många av dessa består av mer än 90% vatten. Den du!

Kläm in ett glas (eller två) efter de dagliga rutinerna som du redan har

Gillar du rutiner är det här ett bra sätt för dig att hålla dig hydrerad. Drick ett helt glas vatten efter en annan rutin som du redan har. Detta kan alltså vara när som helst under dagen, exempelvis efter att du borstat tänderna eller efter att du tvättat händerna när du kommit hem.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar