191
Dessa söta regnbågsmarängerna är perfekta till barnkalaset eller den mer lekfulla festen. Med sina livliga färger och spröda konsistens är de en festlig överraskning för både små och stora. Så här gör du dem!
Regnbågsmaränger (16 st)
Ingredienser
6 äggvitor
5 dl socker
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk maizena
1 krm ätbar röd gelfärg
1 krm ätbar lila gelfärg
(Bra färg att använda är gelfärg, från tex Dr Oetker eller hos Panduro.)
Till fyllningen
1 tsk frystorkade hallon
1 dl vispgrädde
120 g vit choklad
Gör så här
- Koka upp grädde och frystorkade hallon.
- Finhacka den vita chokladen och lägg i en skål.
- Ta grädden från värmen, häll över chokladen och rör om till en jämn smet.
- Häll upp i en spritspåse och lägg i kylen tills dess att den får en krämig konsistens.
- Spritsa sen ut på botten av en maräng och använd en till maräng som lock.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
- Vispa i sockret, vinäger och maizena till en blank och jämn marängsmet. Fördela smeten i tre bunkar. Färga två av dem i önskad färg med lila och röd färg, lämna den tredje ofärgad.
- Fyll en spritspåse med alla tre smeterna och varva dem så att du får segment med olika färger.
- Spritsa ut marängen till fina rosor, ungefär 32 stycken.
- Grädda i ugnen på 100 grader i 90 minuter.
Facebook Kommentarer