fbpx
Hem DryckÖl Sugen på fruktig öl? Här är vårens syrliga nyheter

Sugen på fruktig öl? Här är vårens syrliga nyheter

av Malin Toverud

Våren närmar sig med stormsteg och man drömmer sig gärna bort till en solig strand. Eter ett tufft år med social distansering och restriktioner tänds nu hoppet om en mer normaliserad sommar. Då är det dags att packa kylväskan och bege sig ut till stranden. Vi har kikat bland vårens nyheter (säljstart 1 februari) och valt ut några fruktiga ölsorter.  

Cloudy Sunrise Brygghus 19 AB – 42:90 kronor

Från Karlshamns kommun i Blekinge kommer den här New England IPA:n med fruktiga toner. Smaken beskrivs av Systembolaget som mycket fruktig med tydlig beska och med inslag ananas, honung, passionsfrukt, färska örter och grapefrukt. Ölen, som är bryggd av Brygghus 19, tillhör det lokala och småskaliga sortimentet, vilket betyder att den säljs i upp till 10 butiker inom 15 mil från tillverksorten. Den här burken ska serveras vid 8-10 grader för att smaka bäst och passar som sällskapsdryck eller till rätter av lamm- och nötkött.

Systembolaget

Brewski Rasberry Licorice Vanilla Sorbet – 39:90 kronor

Vad sägs om en syrlig hallon- och lakritssorbet på burk? Den här ölen, av sorten Berliner Weisse, är framtagen av bryggeriet Brewski från Helsingborg i Skåne. Den innehåller kornmalt, vete och havre och producenten uppger att den här sommardrömmen är veganvänlig. Även denna öl tillhör Systembolagets lokala och småskaliga sortiment. Smaken beskrivs som bärig och syrlig, med inslag av hallon, sockerkaka, lakrits och vanilj. Den här ska serveras vid 6-8 grader och passar utmärkt som sällskapsdryck.

Systembolaget

Licks Licks Licks Stockholm Brewing Co. – 32:90 kronor

Från Stockholm kommer den här mörkröda, syrliga ölen. Den innehåller korn- och vetemalt, havre, laktos och körsbär. Den passar till sällskapsdryck och aperitif och bör serveras vid 6-8 grader. Smaken beskrivs av Systembolaget som bärig och syrlig med inslag av körsbär, mandel, ljust bröd och blodapelsin. Även den här tillhör sortimentet Lokalt & Småskaligt.

Systembolaget

Dugges Orange – 32 kronor

Från Härryda kommun i Västra Götaland kommer en apelsinöl gjord på kornmalt. Dugges Bryggeri står bakom den här nyheten och enligt Systembolaget passar den bra som sällskapsdryck. Smaken beskrivs som fruktig och syrlig med tydlig karaktär av apelsin, inslag av ljust bröd, havtorn och örter.

Systembolaget

Stigbergets Hot, blue and righteous – 39:90 kronor

En blåröd blåbärsdröm kommer från Göteborg. Stigbergets Bryggeri har tagit fram en Berliner Weisse gjord på kornmalt, vete, björnbär, blåbär och chili. Den här ölen passar som sällskapsdryck och bör serveras vid 6-8 grader för att smaka som bäst. Systembolaget beskriver smaken som fruktig och syrlig med inslag av blåbär, ljust bröd, chili och björnbär.

Systembolaget
Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar