fbpx
Hem Vegetariskt Här är Stockholms 7 bästa vegetariska restauranger

Här är Stockholms 7 bästa vegetariska restauranger

av Redaktionen

Intresset för vegetarisk och vegansk mat har vuxit explosionsartat. Det märks även på Stockholms krogutbud som verkligen tar den vegetariska matlagningskonsten på allvar. Här är några av våra favoriter som är värda att besöka när det är säkert att gå på restaurang igen! 

1. Farang

På den lyxiga asiatiska restaurangen Farang serveras två avsmakningsmenyer: en ordinarie och en vegetarisk. Köket är en blandning av thailändsk, vietnamesisk, indonesisk och malaysisk matkultur. Njut av smaker som silkestofu, sataysås, papaya, kokos, chili och mango. Det finns även en à la cartemeny som består av flera av de rätter som ingår i avsmakningsmenyn.

Adress: Tulegatan 7.

2. Dirty Vegan

Frossa i maffiga hamburgare, fish tacos och buffalo wings – på veganskt vis. Här är snabbmaten syndigt god. På Dirty Vegan finns också goda drinkar och ett bra utbud av öl. Missa inte brunchen som serveras à la carte under helgen mellan klockan 10.00 och 16.00. 

Adress: Södermannagatan 53.

3. Fröjdas 

Fröjdas har på kort tid blivit kända för den veganska, glutenfria och ekologiska maten. Njut av vällagad, nyttig mat i en trevlig miljö i Hammarby Sjöstad. Missa inte brunchen som alla pratar om! 

Adress: Skeppsmäklargatan 7.

4. Rutabaga 

Rutabaga är den absolut lyxigaste vegorestaurangen i Stockholm. Stjärnkocken Mattias Dahlgren har skapat ett koncept med vegetariska råvaror från hela världen – allt i toppklass. Alla gäster äter samma välkomponerade meny som kostar 845 kronor per person. Det går även att göra menyn helvegansk. 

Adress: Blaiseholmshamnen 6. 

5. Reggev Hummus

Njut av sammetslen hummus, pitabröd från bageriet och pickles på Reggev Hummus. I en avspänd meny doppar du brödet i hummusen och njuter av restaurangens färska råvaror. Här finns en magisk shakshuka, den israeliska rätten med kryddig tomatgryta och ägg. Ett stort plus är att maten är mycket prisvärd. 

Adress: Ringvägen 145 och Döbelnsgatan 45. 

6. Lao Wai

Lao Wai är en riktig klassiker när det kommer till vegetarisk och vegansk mat i Stockholm. Det är en restaurang med smaker från Taiwan och Szechuan. Alla olika såser lagas på plats och köket använder mycket färska kryddor, bland annat vitlök och ingefära. På Lao Wai är alla grönsakerna färska och tofun är både färsk och ekologisk. Ett vegetariskt drömställe med andra ord! Lao Wai är populärt så det kan vara bra att boka plats i förväg.

Adress: Luntmakargatan 74

7. Mahalo

Mahalo är ett veganskt café på två adresser i centrala Stockholm. De arbetar med ekologiska varor och så långt det går mindre och lokala producenter. Välj bland nyttiga bowls, juicer och smoothies eller ät en stor sallad. Salladen Knivsöder som består av glasnudlar, avokado, örter, morot, rödkål och tofu med jordnötssås är en klassiker som du inte ska missa! 

Adress: Hornsgatan 61 och Odengatan 76

Vegolistan – hitta rätt bland alla termer!  

Lakto-vegetarian: En vegetarian som äter mejeriprodukter. 

Ovo-vegetarian: En vegetarian som äter äggprodukter. 

Stockholmsvegetarian: Äter mejerivaror, ägg, kyckling och fisk. 

Vegan: Äter endast vegetabilier, det vill säga äter inget från djurriket överhuvudtaget.

Vegetarian: Äter produkter från djurriket, men inget kött överhuvudtaget (inte ens fågel eller fisk). Dock har många vegetarianer olika syn på vad som ingår i begreppet vegetarian.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar