fbpx
Hem Tips Julmat i mindre portioner för större variation

Julmat i mindre portioner för större variation

av Redaktionen
bauble balls hang on christmas tree

Julen är snart här och med den kommer traditionella smaker och dofter som vi alla älskar. Men vad sägs om att ta julbordet till en ny nivå genom att presentera små, utsökta julrätter som serveras som tapas? Genom att omvandla några av våra älskade klassiker till delikatesser i munsbitar kan vi göra ett julbord som inte bara blir lättare att äta utan också ger större variation och en mer modern touch till julmiddagen.

sliced lemons beside green leaves

Man behöver ju inte heller göra om HELA julbordet utan kanske lägga till någon eller några av våra förslag som en rolig och ny grej.

1. Sill-Tacos: En twist på sillen

Sillen är en given favorit på julbordet, men istället för traditionella sillbitar, varför inte prova sill-tacos? Små mjuka tortillabröd fyllda med sill, färsk dill, lök och en lätt citroncreme skapar en härlig smakkombination som kommer att överraska och förtrolla dina gäster.

2. Mini-köttbullar med lingonsås

Köttbullar är en oumbärlig del av julbordet, men istället för att servera dem som hela bollar, gör små mini-portioner. Doppa dem i lingonsås och placera dem på små spett för enkelt handhavande. Denna presentation ger en sofistikerad twist till denna klassiska rätt och skapar utrymme för gästerna att prova andra läckerheter.

3. Små rårakor med löjrom

Rårakor är en annan favorit, men varför inte göra dem i små, eleganta portioner toppade med löjrom? Dessa små godbitar är lätta att äta och ger en lyxig touch till julbordet. Komplettera dem med en klick gräddfil och hackad rödlök för att förstärka smakerna.

dish on white ceramic plate

4. Gravad laxrullar med senapssås

Ge den gravade laxen en modern twist genom att skapa små rullar fyllda med färskost, rödlök och dill. Servera dem med en av hovmästarsås för att ge en extra dimension av smak. Dessa laxrullar är perfekta för dem som vill njuta av den klassiska smaken av gravad lax på ett nytt sätt.

5. Lätta Janssons frestelse cups

Janssons frestelse är en självklarhet på julbordet, men istället för en stor form, gör istället frestelsen små portionsskålar. De individuella portionerna ger en lättare och mer hanterbar servering samtidigt som de behåller den ljuvliga smaken av ansjovis, potatis och lök.

Att presentera julmat i små portioner som tapas ger inte bara ett modernt och fräscht utseende till julbordet utan ger också gästerna möjlighet att prova fler olika rätter utan att bli proppmätta. Så varför inte ta steget och göra årets julbord till en smakrik och varierad fest för alla sinnen? God jul och smaklig spis!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar