En riktigt god potatissallad kan vara stjärnan på påskbuffén – särskilt när den är sådär perfekt krämig, fräsch och full av örter. Den här varianten är precis det: len i smaken, pigg av citron och med ett örtigt sting som lyfter hela måltiden. Och bäst av allt? Den är superenkel att slänga ihop.
God Potatissallad till Påsk🐣 som är krämig och örtig utan att kännas för tung🌱 RECEPT, Potatissallad (4-6 portioner) Ingredienser: 900 g Amandinepotatis eller annan fast småpotatis, skrubbad 1/2 msk salt till kokvatten 4 msk majonnäs (jag använder äggfri) 2 msk creme fraiche eller grekisk yoghurt 1/2 citron 1 msk olivolja 2 tsk fullkornssenap 1/2 msk agavesirap 2 msk finhackade cornichons 1 litet knippe persilja, finhackad 1 litet knippe dill, finhackad 1 liten rödlök, finhackad salt & peppar efter smak Instruktioner: – Lägg potatisen i en stor kastrull, tillsätt salt och täck med vatten. Koka tills potatisen är mjuk. – Blanda alla resterande ingredienser i en stor skål. Skär potatisen grovt när den svalnat lite och lägg i skålen. Blanda väl och servera. #påskmat#påsk#potatis#potatissallad
900 g Amandinepotatis eller annan fast småpotatis, skrubbad
½ msk salt (till kokvattnet)
4 msk majonnäs (gärna äggfri)
2 msk crème fraîche eller grekisk yoghurt
Saften från ½ citron
1 msk olivolja
2 tsk fullkornssenap
½ msk agavesirap
2 msk finhackade cornichons
1 litet knippe persilja, finhackad
1 litet knippe dill, finhackad
1 liten rödlök, finhackad
Salt och svartpeppar efter smak
Gör så här:
Lägg potatisen i en stor kastrull, tillsätt salt och fyll upp med vatten. Koka tills potatisen är mjuk men fortfarande fast, ca 15–20 minuter beroende på storlek.
Under tiden: blanda majonnäs, crème fraîche, citronjuice, olivolja, senap och agavesirap i en stor skål. Rör ner cornichons, persilja, dill och rödlök. Smaka av med salt och peppar.
När potatisen svalnat lite, dela den grovt i halvor eller kvartar och lägg i skålen.
Vänd runt allt försiktigt så att potatisen täcks av den krämiga dressingen.
Den här potatissalladen är lika god ljummen som kall, och passar perfekt till lax, sill, köttbullar eller som en fräsch rätt i sig själv. Gör den några timmar innan gästerna kommer så hinner smakerna sätta sig ordentligt. En ny favorit till påskbordet är garanterad.