Hem Kött Bästa sättet för saftig och god pannbiff med löksås

Bästa sättet för saftig och god pannbiff med löksås

av Redaktionen

Värm upp hösten med en hemlagad klassiker som sprider dofter av trygghet och tradition. Pannbiffar med krämig löksås är den perfekta middagen för kyliga kvällar och passar hela familjen. Med enkla ingredienser skapas en smakrik rätt som garanterat blir en favorit på höstmenyn.

@josefinemotin

Pannbiff i löksås 👩🏼‍🍳🤍 500g blandfärs 1/2 dl hackad gul lök 1 msk viltfond (kalvfond går med) 1 ägg 1 msk: paprikapulver, lökpulver 1 tsk: svartpeppar, salt, vitlökspulver, vitpeppar, italian seasoning. 1/2 dl grädde 3/4 dl ströbröd Recept på såsen: 2.5 dl vatten 1/2 köttbuljongtärning 1 msk kalvfond 3 dl grädde 1 tsk soja 1 tsk svart vinbärsgele #husmanskost #mat #matlagning #middag #middagstips #pannbiff #husman #fördig #fyp #matlagningsvideo #recept

♬ originalljud – Josefine Motin

Ingredienser:

500 g blandfärs
1/2 dl finhackad gul lök
1 msk vilt- eller kalvfond
1 ägg
1 msk paprikapulver
1 msk lökpulver
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
1 tsk vitpeppar
1 tsk italiensk krydda
1/2 dl grädde
3/4 dl ströbröd

Sås:

2,5 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning
1 msk kalvfond
3 dl grädde
1 tsk soja
1 tsk svartvinbärsgelé

Så gör du:

  1. Blanda färs, lök, fond, ägg och kryddor i en skål. Tillsätt grädde och ströbröd, forma biffar och stek dem gyllene.
  2. Koka upp vatten med buljongtärning, fond, grädde, soja och gelé för såsen. Låt sjuda tills såsen tjocknar.
  3. Servera pannbiffarna med löksåsen och valfritt tillbehör.
Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar