296
Värm upp hösten med en hemlagad klassiker som sprider dofter av trygghet och tradition. Pannbiffar med krämig löksås är den perfekta middagen för kyliga kvällar och passar hela familjen. Med enkla ingredienser skapas en smakrik rätt som garanterat blir en favorit på höstmenyn.
Ingredienser:
500 g blandfärs
1/2 dl finhackad gul lök
1 msk vilt- eller kalvfond
1 ägg
1 msk paprikapulver
1 msk lökpulver
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
1 tsk vitpeppar
1 tsk italiensk krydda
1/2 dl grädde
3/4 dl ströbröd
Sås:
2,5 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning
1 msk kalvfond
3 dl grädde
1 tsk soja
1 tsk svartvinbärsgelé
Så gör du:
- Blanda färs, lök, fond, ägg och kryddor i en skål. Tillsätt grädde och ströbröd, forma biffar och stek dem gyllene.
- Koka upp vatten med buljongtärning, fond, grädde, soja och gelé för såsen. Låt sjuda tills såsen tjocknar.
- Servera pannbiffarna med löksåsen och valfritt tillbehör.
Facebook Kommentarer