fbpx
Hem Kött Veckans kött: bästa tipsen för möra revben

Veckans kött: bästa tipsen för möra revben

av Redaktionen

När det kommer till att tillaga möra och saftiga revben, finns det några viktiga knep att tänka på. Här är några av de bästa tipsen för att uppnå den perfekta konsistensen och smaken.

Välj rätt typ av revben

För att få de mörtaste revbenen, välj baby back-ribs eller spareribs. Baby back-ribs är lite mindre och magrare, medan spareribs är större och har mer fett, vilket ger mer smak och saftighet.

Förbered revbenen noggrant

Börja med att ta bort membranet på undersidan av revbenen. Detta membran kan göra revbenen sega om det lämnas kvar. Använd en kniv för att lyfta ett hörn av membranet och dra sedan bort det med hjälp av en pappershandduk för bättre grepp.

Krydda med en god rub

En smakrik kryddblandning, eller rub, är nyckeln till goda revben. En klassisk rub kan innehålla brunt socker, paprikapulver, vitlökspulver, lökpulver, salt och svartpeppar. Gnugga in kryddblandningen ordentligt på båda sidor av revbenen och låt dem gärna vila i kylen i minst en timme, helst över natten, för att smakerna ska tränga in ordentligt.

Tillagning på låg temperatur

Hemligheten till möra revben är att tillaga dem långsamt på låg temperatur. Om du använder en ugn, sätt den på 120 grader och tillaga revbenen i cirka 3-4 timmar. Täck dem med folie för att behålla saftigheten. Om du grillar, använd indirekt värme och håll temperaturen låg.

Avsluta med en god glaze

När revbenen nästan är klara, pensla på en smakrik glaze. Det kan vara en klassisk BBQ-sås eller något mer experimentellt, som en honung-senapsblandning. Låt revbenen få ytterligare 20-30 minuter på låg värme så att glazen karamelliseras och får en fin yta.

Låt revbenen vila

Efter tillagning, låt revbenen vila i cirka 10 minuter innan du skär upp dem. Detta hjälper till att behålla saftigheten och gör dem lättare att hantera.

Med dessa tips kommer dina revben att bli möra, saftiga och fulla av smak. Perfekta för en härlig middag med familj och vänner!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar