fbpx
Hem Hälsa Harrison Ford om sin nya film och sitt engagemang för kost och miljö

Harrison Ford om sin nya film och sitt engagemang för kost och miljö

av Maria Starberg

Vi är vana att se Harrison Ford som filmdukens tuffing, ofta med glimten i ögat. Och nu är det äntligen dags för nya äventyr!

Aktuell i Skriet från vildmarken

Harrison Ford är aktuell i Skriet från vildmarken, som hade sverigepremiär den 21 februari. 

Den klassiska boken av Jack London har filmats förr. En mustaschprydd Clark Gable spelade 1935 mot en lurvig Sankt Bernhard, 1972 var Charlton Hestons motspelare en stoisk schäfer, och 1997 hade en lite klumpig leonberger hundrollen mot Rutger Hauer. 

Harrison Fords hundvän ser ut som en korsning mellan en Sankt Bernhard och en collie, men är en animerad version av Cirque de Soleils akrobatiske artist Terry Notary som Ford får klappa om. 

Ford gästade Ellen DeGeneres Show för att marknadsföra Skriet från vildmarken. Han fick där frågan om det blir någon femte Indiana Jones-film. Redan 2016 sades det att den skulle ha premiär i juli 2019, men ännu har den inte synts på biograferna.

Senaste budet nu är att den ska ha premiär den 9 juli 2021. Som svar på Ellen DeGeneres fråga om den verkligen blir av, svarade Ford på skämthumör att han dementerar att den inte blir av. Och lade till att inspelningarna ska komma igång till sommaren. 

Trailer för Skriet från vildmarken

Hur håller han sig i form?

I den nya filmen visar 77-åringen Ford åter upp sig med bar överkropp. Ellen DeGeneres visade ett foto av Ford på cykel och kommenterade hans muskulösa armar. Hon ställde frågan om hur han håller sig i sådan fantastisk form. 

Ford svarade att han spelar tennis och cyklar, men att han också har slutat äta kött och mejeriprodukter. 

– Jag äter fisk och grönsaker. Det är riktigt tråkigt, svarade Ford humoristiskt. 

Särskilt tråkigt tycks det inte alls vara. Och han tycks ha tänkt till när det gäller kosten. 

– Jag kom fram till att jag var trött på att äta kött. Jag vet att det inte är särskilt bra för planeten, och det är inte särskilt bra för mig. 

DeGeneres ville få med Ford på att det är komplicerat att äta rätt, men där tycktes hon inte få mycket gehör. Och Fords kost tycks i stort likna medelhavsdieten, som ju många människor levt på i generationer utan att finna det särskilt komplicerat. 

En miljömedveten stjärna

Harrison Ford är vice ordförande i Conservation International, en amerikansk ideell organisation arbetar för att väcka medvetenheten om och bevara de livsnödvändiga rikedomar som naturen bjuder oss, såsom rent vatten, tillgång till mat och ett stabilt klimat. 

När han deltog i klimatmötet i Madrid i december, talade han om vikten av att bevara Amazonas, och hur det påverkar oss alla. 

– När det brinner i ditt vardagsrum säger du inte att det brinner i ditt vardagsrum. Du ropar “Mitt hus brinner!”

Ford stack inte under stol med sin kritik av USA:s beslut att lämna Parisavtalet, och att han vill se en ny regering för att förhindra att så sker. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar