fbpx
Hem Efterrätter Våga bjuda på den här Halloween-efterrätten

Våga bjuda på den här Halloween-efterrätten

av Maria Starberg


Vem har inte drömt om att få avsluta Halloween-middagen med en läcker, nybakad hjärna? Släck lamporna, tänd några ljus, och avnjut den här tillsammans med familj eller vänner. Den är enklare att göra än det ser ut!

Färga en vanlig sockerkakssmet med rödbetsjuice eller röd karamellfärg. Grädda sockerkakan i en värmetålig rundbottnad skål, så att din sockerkaka får formen av en halv boll. Låt kakan svalna och skär till formen av en hjärna, lite smalare på sidorna och med plats för lillhjärnan baktill. Kvinnan i videon täcker kakan först med sockerlag och sedan en smörkräm, innan hon ställer den i kylen för att svalna. Därefter lägger hon på mer smörkräm som sockerpastan ska fästa vid. Av sockerpastan rullar hon 15–20 centimeter långa “strängar” att forma hjärnmönstret av, och två runda delar som får utgöra lillhjärnan. För att hjärnan ska se färsk ut penslas den till sist med kärnfri hallonsylt. (Koka gärna frysta hallon med socker och lite vatten, och pressa genom en sil.)

Sockerpasta går att köpa i vissa större matbutiker, men annars kan du beställa den på nätet. Det finns hudfärgad sockerpasta att köpa på nätet som fungerar bra, men om du är en proffstårtmakare och färgar din sockerpasta själv, så användes vinrött, gult och lite svart för att färga sockerpastan i videon. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar