fbpx
Hem Efterrätter 7 smarriga sätt att äta kiwi på 

7 smarriga sätt att äta kiwi på 

av Redaktionen

När du är sugen på ett näringsrikt mellanmål är kiwi en perfekt liten söt frukt som passar alla, stora som små. De bästa av allt är att du kan äta kiwi på så många olika sätt. Här har vi samlat 8 smarriga idéer på vad du kan göra med kiwi.  

Ät den som den är 

Krångla inte till det. Ett av de bästa (och snabbaste) sättet att äta kiwi på är att njuta av den som den är. Skär bara kiwin på mitten och ös upp kiwiköttet med en sked. Det är inga som helst problem att äta skalet på kiwifrukten. Se bara till att tvätta kiwin noggrant innan. Skalet är packat med näring och genom att även inkludera det så tredubblar du faktiskt ditt fiberintag. 

Kiwisockerkaka

Ta din sockerkaka till nästa nivå! Blanda två kiwis med några teskedar farinsocker och en skvätt citron. Blanda ner i din vanliga sockerkakssmet. Servera gärna med lite glass. Mums!  

Sylt

Gör en läcker och hälsosam sylt genom att blanda 5 skalade kiwis, citronsaft från ½ citron, och 2 dl syltsocker. Koka på svag värme i 6-7 minuter. Häll upp sylten i rena, varma syltburkar. Bred på en rostad macka, toppa på din gröt, yoghurt eller ha till dessertosten. 

Glass

Lyxa till det och bjud barnen på något otroligt gott (och nyttigt). Dela kiwin och skopa ut köttet. Stick in en pinne (bambu eller träpinne) i kiwin så det blir som en klubba. Lägg kiwin på ett bakplåtspapper på en plåt eller tallrik och låt stå i frysen i några timmar. Dessa är otroligt goda att svalka sig med i värmen men även som efterrätt nu på vintern. 

Syrlig salsa

Gör en syrlig och tropisk salsa genom att kombinera kiwi, mango, paprika, flytande honung, limejuice och koriander. Använd tortillachips till att dippa med.  

Fruktig smoohie

Hacka två kiwis och lägg dem i en mixer. Tillsätt 2 dl jordgubbar, några nävar spenat. Häll i en deciliter vatten och mixa tills det är slätt. Slurp! 

Grilla den

Skala kiwin. Dela den i mitten och pensla på lite olivolja på varje sida. Grilla i några minuter tills kiwin har karamelliserats och blivit lite gyllene. Servera med vispad kokosgrädde. Nu i höst kanske vi inte håller på och grillar lika mycket, såvida du inte har en grill på din balkong. Om du inte kan vänta så prova att lägga dem i ugnen med grillfunktionen på. Vi kan inte lova att det blir samma resultat, men värt att testa iallafall.   

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar