fbpx
Hem Dryck Ingen kaffeälskare? Här är 6 andra alternativ till dig

Ingen kaffeälskare? Här är 6 andra alternativ till dig

av Redaktionen

Kaffe är en viktig daglig rutin i många människors liv. Men för vissa är det kanske inte det bästa alternativet. Oavsett om du är känslig för koffein, inte gillar kaffesmaken eller bara vill trappa ner, så finns det många alternativ till kaffe som kan ge en lika bra boost av energi och smak. Här nedan kommer vi att ta upp 6 alternativ istället för kaffe som du kan avnjuta när som helst på dygnet 

Koffeinfritt kaffe

Att dricka koffeinfritt kaffe är ett utmärkt alternativ för dig som är känslig för koffein och fortfarande vill njuta av kaffesmaken utan att behöva få i dig koffein. Det är även ett bra alternativ för dig som vill njuta av en kopp kaffe på kvällen utan att det kommer störa sömnen. 

Men om det är kaffesmaken som du helst vill undvika så finns det andra alternativ för dig:

Te

Det finns otaliga varianter av te, från klassiskt svart te till olika örtblandningar. Många teer innehåller koffein, som exempelvis svart te, dock i mycket mindre mängder. En normalstor tekopp innehåller cirka 70 mg koffein vilket kan jämföras med en kopp kaffe som innehåller cirka 90–100 mg koffein. Vill du hellre avnjuta te utan koffein så ska du istället välja Rooibos te. 

Varm choklad

Ett annat bra alternativ till kaffe är choklad. Om du gör dig en kopp varmchoklad med kakao får du i dig en liten dos koffein (dock inte i samma mängder). Varm choklad kommer både ge dig en boost av energi och fokus samtidigt som du får i dig antioxidanter. 

Matcha

Därefter har vi matcha. Matcha är en typ av grönt te som mals till ett fint pulver. Detta pulver blandas sedan med varmt vatten som blir till ett te. Matcha är känt för sitt höga koffeininnehåll och sin unika smak. Den innehåller också antioxidanter och andra nyttiga ämnen. 

Kombucha

Ett annat alternativ till kaffe är kombucha. Kombucha är ett fermenterat te som innehåller små mängder koffein och är rikt på probiotika, antioxidanter och andra nyttiga ämnen. Kombucha har en syrlig smak och är ett bra alternativ för dem som letar efter en hälsosam dryck att njuta av. 

Adoptogener

Slutligen finns det adaptogener. Adaptogener är örter och svampar som sägs hjälpa kroppen att anpassa sig till stress. Några vanliga är rosenrot, schisandra och lakritsrot. De kan konsumeras i en mängd olika former, som en tedryck eller ett kosttillskott. Adaptogener kan hjälpa till att förbättra ditt fokus och ge dig mer energi i vardagen utan att drabbas av de biverkningarna som koffeinet kan ge. 

Sammanfattningsvis är kaffe inte det enda alternativet för den som letar efter en passande morgondryck eller en eftermiddagsboost. Från teer och choklad till matcha och adaptogener, det finns många alternativ som kan ge dig energi. Prova att experimentera med de olika alternativet som du känner lämpar sig för dig och ditt behov. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar