Hur gillar du din varma choklad? Söt, salt, nötig, välsmakande? Oavsett vad du föredrar så finns det ingen bättre tid att göra sig en varm kopp choklad än nu. Men istället för att göra den precis så som du brukar göra den tycker vi att du kan testa något på den här listan över 10 goda saker nästa gång istället
Nutella
Vem älskar inte detta goda, krämiga och söta smör? Lägg till en touch av nutella till din varma choklad när du värmer upp den.
Vaniljextrakt
Vaniljextrakt är en vanlig ingrediens i många bakverk – men den gör sig även bra i varm choklad. Lägg till en rejäl nypa när du hällt upp den varma chokladen i koppen.
Jordnötssmör
Efter att du har värmt klart din varma choklad så rör du ner en matsked jordnötssmör. Detta gör din choklad extra fyllig och smakrik. Inget fan av jordnötssmör? Hasselnöt eller mandelsmör fungerar även det!
Gör den söt(are)
Vill du ha din varma choklad ännu sötare? Då är det bara att sträcka sig efter kolasåsen, eller ännu bättre, lönnsirap!
Chai-te
Istället för att använda mjölk eller havremjölk, prova att använda dig av chai-te som bas istället. Detta är ett bra alternativ om du är vegan och helt enkelt inte föredrar växtbaserade drycker i din varma choklad. Glöm inte en rejäl klick med vispad kokosgrädde.
Chili och apelsinzest
Väck dina sinnen med en varm choklad med smak av apelsin och lite hetta. Tillsätt en nypa chilipulver, cayenne och apelsinskal.
Marshmallows
Varm choklad toppad med minimarshmallows – finns det något sötare? Istället för att välja de utan smak är det även gott att prova smaker som mint eller jordgubbe.
Vit choklad
Om du är ett fan av vit choklad, hoppa över kakaon helt när du gör chokladen. Använd istället vit blockchoklad och en liten tesked vaniljextrakt. Toppa med vita marshmellows och vitt strössel.
Kaffe
Kicka igång dagen med lite koffein! Förvandla din varma choklad till ”bra-start-på-dagen-dryck” genom att tillsätta kaffe eller en dubbel espresso i den!
Havssalt
Att addera havssalt till din varma choklad kommer faktiskt att lyfta fram sötman i sockret (om du har socker i chokladen) men även dämpa bitterheten om du gör en väldigt mörk choklad med inget socker i.