fbpx
Hem Tips 5 saker som du inte visste du kunde grilla! 

5 saker som du inte visste du kunde grilla! 

av Redaktionen

Sommar är synonymt med grillning och många människor njuter av att tillaga sina favoriträtter utomhus. Ofta föredrar vi att grilla kött, grönsaker och kanske till och med några hamburgare eller korvar. Men det finns en hel värld av ovanliga livsmedel som kan grillas för att ge en helt ny smakupplevelse. Här är några oväntade livsmedel du kanske inte visste att du kan grilla.

Frukt
Grillning av frukt ger en härlig karamelliserad smak. Försök att grilla ananas, persika eller mango för en söt och saftig efterrätt. Pensla dem med lite honung eller strö över lite kanel för att förstärka smakerna. Servera de grillade frukterna med vaniljglass för en läcker kombination av varma och kalla smaker.

Ost
Visste du att ost kan grillas? Testa att grilla halloumi eller paneer, två ostar som behåller sin form även vid höga temperaturer. Den grillade osten får en härlig krispighet på utsidan och en mjuk och krämig konsistens på insidan. Servera den grillade osten med färsk citronsaft eller en god salsa för en spännande aptitretare.

Pizza
Grilla din pizza istället för att baka den i ugnen för att få en krispigare skorpa och en härligt rökt smak. Förbered pizzadegen som vanligt och placera den direkt på grillgallret. Toppa med dina favoritingredienser och låt pizzan grilla tills osten smälter och skorpan blir gyllene och krispig. Du kan även prova att grilla pizzan på en speciell pizzasten för ännu bättre resultat.

Sallad
Grillad sallad kan vara en trevlig överraskning för dina smaklökar. Välj grönsaker som romansallad, endiv eller hjärtsallad och pensla dem lätt med olivolja innan du grillar dem. Den varma grillen ger en lätt sotad smak till salladen och gör den mer robust och fyllig. Toppa den grillade salladen med några rostade nötter eller smulad fetaost för extra textur och smak.

Avokado
Avokado är inte bara gott i guacamole, den kan också grillas för att ge en intensivare och rökigare smak. Halvera avokadon och ta bort kärnan. Pensla den skurna sidan med lite olivolja och grilla den några minuter tills den får fina grillmärken. Servera den grillade avokadon med lite flingsalt och färsk limejuice för en enkel men läcker förrätt eller som ett tillbehör.Grillning behöver inte bara handla om kött och grönsaker.

Genom att experimentera med ovanliga livsmedel på grillen kan du skapa nya och spännande smakkombinationer. Testa att grilla frukt, ost, pizza, sallad och avokado för att överraska dina smaklökar. Var inte rädd för att prova nya saker och utforska grillens möjligheter. Du kanske upptäcker en ny favoriträtt som blir en succé på sommarfesten. Glöm inte att vara kreativ och ha kul när du utforskar grillsäsongens oanade möjligheter!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar