Hem Recept Markus Aujalays ljuvliga pannbiff alla älskar

Markus Aujalays ljuvliga pannbiff alla älskar

av Redaktionen

Markus Aujalays pannbiffar är fyllda med smak och serveras med en härlig vitkålsblandning som får extra karaktär av äpple. Tillsammans med en krämig sås och fluffigt potatismos är detta en middag som förvandlar en vanlig vardagskväll till något alldeles speciellt.

Ingredienser

Pannbiffar

  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 dl mjölk
  • 1 skiva grovt bröd (t.ex. rågbröd)
  • Salt och vitpeppar

Tillbehör

  • 1 gul lök
  • ½ vitkålshuvud
  • 1 äpple (t.ex. Granny Smith)
  • 2 msk smör
  • 2 msk rapsolja
  • 4 dl kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk socker
  • 1 tsk timjan (färsk eller torkad)
  • Potatismos (färdig eller hemlagad)
  • Lingonsylt

Hur man gör

  1. Smula brödet och blötlägg i mjölken. Tillsätt ägg, senap, salt och peppar. Låt svälla.
  2. Finhacka löken, strimla vitkålen och skala samt tärna äpplet.
  3. Fräs löken i smör tills den mjuknar. Tillsätt vitkål och äpple, och låt det steka mjukt. Krydda med salt, peppar och timjan.
  4. Blanda färsen med brödblandningen. Forma till mindre biffar.
  5. Stek pannbiffarna i rapsolja på medelvärme tills de är genomstekta.
  6. Gör såsen i samma panna genom att tillsätta kalvfond, vatten, äppelcidervinäger och socker. Koka ihop och smaka av.
  7. Servera pannbiffarna med vitkålsblandningen, potatismos och lingonsylt.
Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar