fbpx
Hem Övrigt Topp 5 populäraste maträtterna i världen

Topp 5 populäraste maträtterna i världen

av Redaktionen

1. Pizza: 

Pizza är en av de mest populära maträtterna i världen. Det är en typ av tunnbröd som vanligtvis toppas med tomatsås, ost och olika pålägg som peperoni, korv, grönsaker och örter. Den tros ha sitt ursprung i Italien men avnjuts nu i många länder runt om i världen. Pizza är ett utmärkt alternativ för en snabb måltid eftersom den kan tillagas på bara några minuter. 

Visste du att: Den populäraste pizzan i Sverige är Vesuvio, följt av Kebabpizza och Margeritha. 

2. Kinesisk mat: 

Kinesisk mat är ett av de mest populära köken i världen. Det kännetecknas av dess användning av en mängd olika ingredienser inklusive grönsaker, kött, skaldjur och kryddor. Kinesisk mat serveras ofta med ris eller nudlar och är vanligtvis wokad eller ångad. 

Visste du att: Ingefära är den vanligaste kryddan som används i kinesisk mat. Andra vanliga kryddor som används är stjärnanis och sichuanpeppar.  

3. Hamburgare: Hamburgaren är klassisk amerikansk mat som avnjuts över hela världen. De är vanligtvis gjorda med en biff av köttfärs, ost, sallad, tomat och andra pålägg, allt inklämt mellan två bröd. Hamburgare är ett utmärkt alternativ för en snabb måltid, eftersom de kan tillagas på några minuter och ofta serveras med en mängd olika sidorätter.

Visste du att: Bic-mac är världens mest sålda hamburgare

4. Pasta

Pasta är en italiensk maträtt som görs av mjöl, ägg och vatten. Den serveras vanligtvis med en mängd olika såser, fyllningar och ingredienser, såsom tomatsås, ost, kött och grönsaker. Pasta är också en perfekt snabb måltid, eftersom den kan tillagas snabbt och enkelt. Dessutom så älskar nästan alla barn pasta – så det är ett säkert kort om man har barn! 

Visste du att: Spaghetti är den mest populära pastasorten i världen.

5. Sushi

Sushi är en japansk maträtt som är gjord av en ”boll” av vinägerris som man sedan lägger olika pålägg på. Den vanligaste fyllningen är oftast olika sorter av rå fisk – men det är också vanligt med grönsaker, skaldjur och ägg. Sushi serveras vanligtvis med soja, inlagd ingefära och wasabi. 

Visste du att: Den dyraste sushin som någonsin sålts kostade cirka 20.000 kronor och bestod av 5 nigirirullar som var täckta av guld och diamanter. 

Sammanfattningsvis är pizza, kinesisk mat, hamburgare, pasta och sushi några av de mest populära maträtterna i världen. Oavsett om du letar efter ett snabbt mellanmål eller en hel måltid, kommer dessa fem populära rätter garanterat att tillfredsställa din hunger. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar