fbpx
Hem Efterrätter Så gör du din egen glass – 2 läckra recept

Så gör du din egen glass – 2 läckra recept

av Redaktionen

Att göra sin egen glass hemma är ett roligt och enkelt sätt att njuta av denna klassiska goding. Hemlagad glass är inte bara är supergott – det låter dig också anpassa ingredienserna och smakerna helt efter din smak. Så här gör du din egen glass.

Vaniljglass

Ingredienser:

5 dl vispgrädde

2,5 dl mjölk

2 dl strösocker

1 tsk vaniljextrakt

En nypa salt

Instruktioner:
Vispa ihop grädde, helmjölk, socker, vaniljextrakt och salt i en stor skål tills det är väl blandat.

Häll blandningen i en glassmaskin och kärna enligt tillverkarens instruktioner.

När glassen har nått en mjuk serveringskonsistens, lägg den till en fryssäker behållare och frys i minst 4 timmar eller tills den är fast.

Ös upp glassen i skålar eller strutar och njut!

Tips:
För en krämigare konsistens, använd mjölk och grädde med högre fetthalt.

För extra smak kan du lägga till saker som chokladchips, hackade nötter eller färsk frukt.

Om du inte har en glassmaskin kan du fortfarande göra glass genom att hälla blandningen i en fryssäker behållare och röra om var 30:e minut tills den når önskad konsistens.

Sorbet

Sorbet är en uppfriskande och lätt fryst dessert som är perfekt för varma sommardagar eller som en gomrengöring mellan rätterna av en måltid. Att göra din egen sorbet hemma är enkelt och gör att du kan anpassa smakerna och ingredienserna efter eget tycke. Så här gör du din egen sorbet hemma:

Ingredienser:
5 dl färsk frukt (som bär, persikor eller mango)

2,5 dl vatten

3,5 dl strösocker

1 msk färsk citron- eller limejuice

Instruktioner:
Tvätta och hacka frukten och lägg den i en mixer eller matberedare. Kör den tills den är slät.

Blanda vattnet och sockret i en liten kastrull och värm på medelvärme, rör om tills sockret har lösts upp. Ta bort från värmen och låt svalna.

Tillsätt den kylda sockerlagen och citron- eller limejuicen till fruktpurén och blanda tills det är väl blandat.

Häll blandningen i en glassmaskin och kärna enligt tillverkarens instruktioner.

När sorbeten har nått en mjuk serveringskonsistens, lägg den till en fryssäker behållare och frys i minst 4 timmar eller tills den är fast.

Ös sorbeten i skålar eller strutar och njut!

Tips:
För en jämnare sorbet, sila fruktpurén genom en finmaskig sil innan du tillsätter sockerlag och citron- eller limejuice.

Experimentera med olika fruktkombinationer och tillägg, som färska örter eller kryddor, för att skapa dina egna unika sorbetsmaker.

Om du inte har en glassmaskin kan du fortfarande göra sorbet genom att hälla blandningen i en fryssäker behållare och rör om var 30:e minut tills den når önskad konsistens.Hemlagad sorbet är en läcker och nyttigare fryst dessert som du kan njuta av när som helst på året. Använd färsk frukt under säsongen för bästa smak och konsistens och experimentera med olika smakkombinationer för att skapa din egen signatursorbet.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar