fbpx
Hem Efterrätter Kärleksfulla godsaker att bjuda på under alla hjärtans dag

Kärleksfulla godsaker att bjuda på under alla hjärtans dag

av Denise Roos

Att visa sin kärlek för sina nära och kära bör man förstås göra varje dag, men är det inte lite roligt att göra något lite extra under årets mest kärleksfulla dag?

Här nedan har vi samlat 7 enkla och kärleksfulla godsaker att bjuda din partner, familj eller tjejkompisar på under alla hjärtans dag.

Hjärtformade plättar

Det absolut enklaste sättet att göra detta på är att steka plättarna först och sen ta en hjärtformad pepparkaksform och trycka ut plättarna med. Det andra alternativet är att lägga formen direkt i stekpannan och hälla smeten i formen, men glöm inte att trycka lite på formen i början så att smeten inte rinner ut på sidorna!

Här är ett enkelt grundrecept på plättar: https://www.ica.se/recept/pannkakor-eller-plattar-grundrecept-534309/

Hjärtformad chokladtårta

En hjärtformad chokladtårta kan sätta guldkant på vilken dag som helst, men kanske särskilt på alla hjärtans dag. En hjärtformad tårta kan du enkelt göra på egen hand, även om du inte har en hjärtformad tårtform. Baka helt enkelt två tårtor, en i en kvadratisk form och en i en rund form. Sedan skär du cirkeln mitt i tu och placerar de båda delarna med den raka sidan mot två av kvadratens sidor och vips så har du en hjärtform! 

Här är ett enkelt recept på chokladtårta: https://www.koket.se/therese-baalack/kakor-och-tartor/agg-och-mejeri/chokladtarta/

Brownies med smältande chokladhjärtan

Den här är enkel men fin! Baka brownies enligt receptet nedan och när du tar ut kakan ur ugnen så skär du upp den i fyrkanter och trycker ned ett chokladhjärta i bitens mitt (t.ex. från Marabou). Det är viktigt att göra detta direkt när kakan kommer ut ur ugnen för att värmen ska kunna smälta chokladhjärtat!

Här är ett grundrecept på brownies: https://www.arla.se/recept/brownie-grundrecept/

En dekorerad fördrink

Varför inte lyxa till dagen med en liten fördrink innan middagen? Gör den extra romantisk genom att lägga till en hjärtformad drinkpinne, eller testa att göra någon av dessa enkla, hjärtformade garnityrer hemma: http://www.foodfuapp.com/2017/02/14/heart-garnishes/

Pudra ett hjärta över morgonkaffet

Är du mer en kaffemänniska än en drinkmänniska så kan du enkelt pudra exempelvis kanel eller något liknande på en skummande espresso eller en mjölkskummig latte. Ta helt enkelt en bit papper och skär ut ett hjärta. Håll sedan pappret över kaffekoppen och pudra med t.ex. kakao, kanel eller något annat gott!

Hjärtformad pizza med hjärtformad salami

Finns det något bättre än hemmagjord pizza? Det här gör enklast med färdig pizzadeg som går att köpa på t.ex. ICA, men du kan lika gärna göra både deg och pizzasås själv. För att göra ett pizzahjärta så formar du helt enkelt bara om degen till ett hjärta och använder sen en pepparkaksform för att trycka ut små hjärtan av salami eller skinka. Denna lär gå hem hos hela familjen!

Här är ett grundrecept på pizzadeg: https://www.ica.se/recept/pizzadeg-258023/

Hjärtformade cake-pops

Det ser ut som ett chokladhjärta på en pinne, men i själva verket är det en cake pop, alltså en klubba med en kakbit på. Dessa är otroligt fina och garanterad goda. Recept på dessa finns här: http://www.vinochmatguiden.se/recept/vin-matguiden/valentine-cake-pops

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar