fbpx
Hem Recept Veckans recept – Vegetarisk lasagne med zucchini och kikärtor

Veckans recept – Vegetarisk lasagne med zucchini och kikärtor

av Redaktionen
brown soup in red ceramic bowl

Att välja vegetariskt behöver inte innebära en kompromiss på smak och njutning. Denna hälsosamma och läckra vegetariska lasagne är ett utmärkt exempel på hur en köttfri måltid kan vara både mättande och njutbar. Full av grönsaker och lager på lager av smak, detta recept kommer inte bara att tillfredsställa dina smaklökar utan också ge kroppen de näringsämnen den behöver.

cooked food on white ceramic plate

Ingredienser

– 9 lasagneplattor
– 2 matskedar olivolja
– 1 stor lök, finhackad
– 3 vitlöksklyftor, finhackade
– 2 morötter, tärnade
– 2 zucchinis, tärnade
– 1 röd paprika, tärnad
– 400 g krossade tomater
– 200 g färsk spenat
– 1 burk kikärtor, sköljda och avrunna
– 250 g ricottaost
– 200 g färsk mozzarella, skivad
– 50 g riven parmesanost
– Färska örter (basilika eller persilja) för garnering
– Salt och svartpeppar efter smak

red tomatoes and green leaves on brown wooden table

Instruktioner

1. Förvärm ugnen
Sätt ugnen på 190 grader Celsius.

2. Förbered grönsakerna
I en stor stekpanna, hetta upp olivoljan på medelvärme. Tillsätt lök och vitlök och stek tills de är mjuka och genomskinliga. Lägg sedan i morötter, zucchinis och röd paprika. Fortsätt att steka tills grönsakerna blir mjuka..

3. Tillsätt tomatsåsen
Häll de krossade tomaterna i stekpannan och rör om. Krydda med salt och svartpeppar efter smak. Låt såsen sjuda i cirka 10-15 minuter så att smakerna utvecklas.

4. Lägg till spenat och kikärtor
Vik in färsk spenat i såsen och låt den vissna ner. Tillsätt även kikärtorna för att tillföra mer protein och en nötig smak.

5. Montera lasagnen
I en ugnsfast form, börja med att lägga ett tunt lager av tomatsåsen i botten. Placera sedan lasagneplattor över såsen. Fortsätt med att varva tomatsås, ricottaost och mozzarella tills ingredienserna är slut. Avsluta med ett lager mozzarella på toppen. Strö över riven parmesanost för extra smak.

6. Gratinera i ugnen
Täck formen med aluminiumfolie och grilla i ugnen i cirka 25-30 minuter. Ta bort folien och grilla ytterligare 10 minuter eller tills osten är bubblande och gyllenbrun.

7. Servera och njut
Låt lasagnen svalna något innan du skär den i portionsbitar. Garnera med färska örter som basilika eller persilja innan servering.

Facebook Kommentarer

You may also like

Skriv en kommentar