211
En perfekt krämig Biff Stroganoff är enklare att göra än du tror. Börja med att välja mört nötkött och skär det i tunna strimlor. Stek köttet snabbt på hög värme för att behålla saftigheten. Tillsätt lök, svamp och grädde för en fyllig sås. Låt allt sjuda långsamt tills smakerna smälter samman. Servera med ris eller potatismos för en riktig festmåltid.
Ingredienser
- 500 g biff, skuren i tunna strimlor
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 250 g champinjoner, skivade
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl grädde
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk smör
- Salt och peppar
- Färsk persilja, hackad för garnering
Instruktioner
- Förberedelse av ingredienser
Skär biffen i tunna strimlor och hacka löken och vitlöken fint. Skiva champinjonerna. - Stek biffen
Värm en stor stekpanna på medelhög värme och smält en matsked smör. Stek biffstrimlorna tills de är brynta på alla sidor. Ta ur biffen från pannan och ställ åt sidan. - Tillaga grönsakerna
Smält resterande smör i samma stekpanna. Tillsätt lök, vitlök och champinjoner. Stek tills löken är mjuk och champinjonerna har fått färg. - Gör såsen
Rör ner tomatpuré och dijonsenap i pannan med löken och champinjonerna. Tillsätt crème fraîche och grädde. Låt såsen sjuda på låg värme i några minuter. - Blanda ihop
Lägg tillbaka biffstrimlorna i pannan och låt dem koka med i såsen i ca 5-7 minuter, eller tills biffen är genomkokt. Smaka av med salt och peppar. - Servering
Strö hackad persilja över rätten innan servering. Biff Stroganoff är perfekt att servera med kokt ris, potatis eller pasta.
Njut av denna krämiga och smakrika Biff Stroganoff tillsammans med dina nära och kära!
Facebook Kommentarer