fbpx
Hem Fisk Knaprig fishtaco med mango och koriander

Knaprig fishtaco med mango och koriander

av Redaktionen
sandwich with tomato and lettuce

Om du letar efter ett fräscht och läckert tacosrecept behöver du inte leta längre än dessa krispiga fisktacos med mango och koriander. Detta recept kombinerar knaprigt friterad fisk med söt mango och syrlig lime för en härlig smakexplosion. Rätten är lätt att göra och kan anpassas efter din smak
 

Ingen fiskälskare men vill ändå kunna njuta av detta goda recept? För de som inte äter fisk kan man i stället använda tofu i detta recept. Tofu är ett utmärkt vegetariskt alternativ och fungerar lika bra. Se till att pressa ut överflödig vätska från tofun innan du skär den i bitar och följ sedan receptets instruktioner som vanligt. Resultatet blir en läcker och knaprig tofu-taco med mango och koriander som är full av smak och textur.

Recept på fishtaco (4 personer)


Ingredienser:
         •        500 g vit fiskfilé
         •        2,5 dl vetemjöl
         •        1 tesked vitlökspulver
         •        1 tesked chilipulver
         •        Salt och peppar, efter smak
         •        1 ägg, vispat
         •        2,5 dl panko ströbröd
         •        1/4 dl vegetabilisk olja
         •        8 tacobröd (mjuka eller hårda, du avgör!)
         •        1 mango, skalad och tärnad
         •        1/4 dl hackad färsk koriander
         •        1/4 dl majonnäs
         •        1 lime, skuren i klyftor
 
Gör så här:
         1       Förvärm ugnen till 200°C.
         2       Skär fiskfiléerna i bitar av lämplig storlek och ställ åt sidan.
         3       I en skål, blanda vetemjöl, vitlökspulver, chilipulver, salt och peppar.
         4       Vispa ägget i en annan skål.
         5       Strö ut pankon på en tallrik.
         6       Vänd fiskbitarna i mjölblandningen, doppa sedan i det vispade ägget och slutligen vänd dem i panko.
         7       Värm upp vegetabilisk olja i en stor stekpanna på medelhög värme.
         8       Stek fiskbitarna i 2-3 minuter på varje sida tills de är krispiga och gyllenbruna.
         9       Lägg över fiskbitarna på en bakplåt, ställ in i ugnen på över och undervärme i 5-7 minuter tills de är genomstekta.
         10     Värm upp tacoskalen enligt anvisningarna på förpackningen.
         11     I en liten skål, blanda hackad mango och koriander.
         12     I en annan liten skål, blanda majonnäs och limejuice.
         13     Sätt ihop tacosen genom att lägga några skedar av mango-korianderblandningen på varje tacokålskål, och sedan lägga på några krispiga fiskbitar.
         14     Ringla några droppar av lime-majonnäsen över fisken och servera med limeklyftor vid sidan av.
 
Dessa krispiga fisktacos med mango och koriander är den perfekta kombinationen av krispigt, sött och syrligt. Det är ett bra alternativ för en snabb och enkel vardagsmiddag men fungerar lika bra att bjuda dina gäster på en fredagskväll.
 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar