Att koka egen rabarbersaft är både enkelt och roligt. Med bara några få ingredienser kan du skapa en läcker och svalkande dryck som passar perfekt för varma sommardagar. Följ dessa steg och njut av smaken av hemlagad saft som imponerar på både familj och vänner.
RABARBERSAFT Topp 3 godaste saft som finns. Bästa som finns är skogshallon, röda vinbär, rabarber. I den ordningen. Ingredienser: 2 kilo rabarber 5 dl vatten 8 dl strösocker per liter avrunnen saft 1 dl citronsaft Gör så här: Skölj och skär rabarbern i bitar. Koka upp vattnet i en kastrull och lägg i rabarbern. Koka under lock på medelvärme tills rabarbern kokat sönder. Tillsätt citronsaften. Sila saften genom den saftsil, alternativt finmaskig sil. Inte röra eller pressa! Mät upp saften, koka upp den och rör ner sockret. Koka upp och skumma saften. Häll upp saften på rengjorda flaskor. KLART! #fyp#asmr#asmrfood#foodie#foodtiktok
Att koka egen rabarbersaft är både enkelt och roligt. Skär rabarbern i bitar och koka dem med vatten tills de är mjuka. Sila av saften och tillsätt socker och citronsaft. Koka upp igen tills sockret lösts upp. Häll upp på rena flaskor och låt svalna. Nu har du en läcker och svalkande dryck som passar perfekt för varma sommardagar.