fbpx
Hem Recept 6 goda och lite annorlunda pastarätter som vi tycker du ska laga

6 goda och lite annorlunda pastarätter som vi tycker du ska laga

av Redaktionen

Pasta är en riktig räddare i nöden! Det går oftast väldigt snabbt att sno ihop en riktigt god pastarätt. En annan fantastisk fördel med just pasta är att det går att variera på så många olika sätt. Trots det kan man ibland fastna och göra samma pastarätt om och om igen. Därför har vi här sammanställt 6 stycken lite mer ovanliga, men lika enkla pastarätter som du kan göra nästa gång du vill få till en snabb och god middag.

Avokado

Skapa en härlig grön pastasås med hjälp av avokado! Vänd ner 4 avokado i en skål och mixa slätt tillsammans med lite vitlök, olja, en skvätt vispgrädde och salt och peppar. Konsistensen blir så härligt krämig och smaken så ljuvlig! Vi rekommenderar att du använder rigatonipasta till den här rätten – eftersom rigatoni alltid fångar upp såsen som den serveras med.

Stekt ägg

Det här är en riktigt bra kombo! Knäck ett ägg i en stekpanna och stek tills vitan stelnat men gulan fortfarande är lite rinnig. Vänd ner den varma pastan tillsammans med en näve bladspenat och chiliflakes. Blanda runt pastan tills äggvitan gått sönder i bitar och så äggulan gjort pastan krämig. Till det här rekommenderar vi vanlig hederlig spaghetti.

Rostade grönsaker

Det här är väldigt bra om du har grönsaker som du inte riktigt vet vad du ska göra med. Enkelt är det också. Välj ut dina grönsaker (typ zucchini, aubergine, vitkål, morötter) – ja vad än som. Blanda grönsakerna med riklig mängd olivolja, ditt val av kryddor och salt och peppar. Lägg det på en plåt och in i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Koka pastan och blanda med dina ugnsrostade grönsaker. Du kan även mixa dina grönsaker först innan du blandar ner i pastan. Till detta föredrar vi tagliatelle.

Nicoise (tonfisk och ägg)

Kombinera två burkar tonfisk i olivolja med 6 hårdkokta ägg (skivade i fjärdedelar) 2 deciliter körsbärstomater i burk, 1 tunt skivad rödlök, 1 dl hackade svarta oliver. Blanda ihop ½ dl citronsaft, 1 dl olivolja, 2 tsk dijonsenap och 1 tsk ansjovispasta. Rör ner allt i den nykokta pastan. Till nicoise är det gott att använda rotellepasta. Den här pastasorten ser ut som små hjul.

Puttanesca (tomater, oliver, ansjovis)

Hetta upp ett par matskedar olivolja i en stekpanna. Tillsätt 2 tunt skivade vitlöksklyftor, 2 burkar krossade tomater, 1 msk kapris, 2 hackade ansjovisar, en näve skivade gröna oliver, lite chiliflakes och persilja. Låt det här sjuda i tio minuter. Blanda ihop tillsammans med vermicelli, en lite smalare variant av den traditionella spaghettin.

Parmesan och smör

Tillsätt 50 gram smör till din kokta pasta. Blanda sen i 1 dl riven parmesanost och smaka av med salt och peppar. Garnera med mer riven ost och finhackad bladpersilja och en skvätt citron. Vilken pasta? Papardelle! Så gott och så enkelt.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar