fbpx
Hem Övrigt Världens konstigaste mat – Topplistan

Världens konstigaste mat – Topplistan

av daniel norin

Ja nu är det nog vi i Norden som tycker maten i artikeln är konstig lika mycket som en kines tycker att vårt firande med kräftor är en skymf mot en gastronomisk upplevelse.

Kyklingfötter

Kyklingfötter hittar du i Asien, Sydamerika, Sydafrika och några delar av Europa. Vi kanske tycker denna är konstig men faktum är att det mest smakar kyckllingskinn.

Haggis

Haggis är en favorit hos skottar. Du hittar alla möjliga delar från fåret och får rätten färdiglagad i fårmagen. Finns mycket lök och en del kryddor så smaken påminner mycket om pytt i panna.

Tonfiskögon

Visst de är stora och tittar på dig när du köper dessa i Japan. Smaken är ganska mild och lite som en bläckfisk. Kolla in videon nedan:

Svart pudding

Afrika, Amerika, Asien, Europa, denna rätt hittar vi lite överallt och givetvis är den gjort på blod. Man blandar lite allt möjligt med blodet och sedan stoppar man upp det i ett korvskinn.

Spam

Ni vet den där burken som ingen vet riktigt vad som finns i. Brukar ha slogan ”Glorious SPAM”. Vi tror det är grisen axel som man på ett fiffigt sätt har lyckats sälja.

Hákarl

Island är landet du hittar Hákarl i, en haj som man låter ruttna. Förrutnelsen sker under jorden. Sedan hänger man upp den och låter torka. De sägs att lukten påminner mycket om ammoniak, och den är stark.

Surströmming

Visst, enligt många en av de absolut värsta du kan äta. Det har blivit en viral succé på nätet och kända som The smelliest food in the world. Nedan ser ni lite reaktioner på Amerikaner som provar vår delikatess för första gången.

Jing Leed (Gräshoppor)

Knapriga och lite salta, en delikatess som man kan hitta i Thailand. Några säger att smaken och upplevelsen är som att tugga på popcorn.

Friterade spindlar

I Kambodja så är det lugnt att fritera spindlar och äta dessa. De är inte små källarspindlar som serveras. Utan spindlar med en del del kött på.

Marmite

En av de konstigaste sakerna man kan hitta till frukost, det är en sidoprodukt från ölbgryggning och görs på jästextrakt. Ni som har varit i England kan hitta dessa till frukost. En brun smet som smakar jäst.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar