fbpx
Hem Övrigt Oväntade saker du kan göra i mikrovågsugnen

Oväntade saker du kan göra i mikrovågsugnen

av daniel norin

Mikron är fantastisk till många saker, här får du några riktigt fina tips på lite oväntade saker du kan göra med din mikrovågsugn.

Baka godsaker i mikrovågsugnen

Det går utmärkt att baka i mikrovågsugnen vilket få har provat. Fördelen är att det går mycket snabbare. Att göra chokladkaka går på ca 90 sekunder. Tårtbottnar på ca 10 minuter. Blir det lika gott? Efter ett blindtest så kunde vi avgöra chokladen som fick lite annorlunda smak men inte tårtbottnarna.

Gör fantastiska ägg

Ta inte fram stekpannan utan prova mikrovågsugnen nästa gång. Du kan göra fantastiska ägg. Vår favorit är äggröra. Prova att göra hårdkokta ägg, de brukar t.o.m smaka bättre i mikrovågsugnen.

Bli nyttig med ångade grönsaker.

Ångade grönsaker görs på ett kick i mikrovågsugnen. Det är bra för magen och för resten av kropppen. Finns lite olika sätt att ånga, vår favorit är en liten skål med vatten som man täcker med en tallrik.

Gör maten riktigt krisp

Nej saker blir inte geggigt och förlorar konsistens i mikrovågsugnen. Tvärtom gör saker rätt kan du få till riktigt fin krispighet. En tips är att köpa en krisp-pan som är speciellt anpassad för mikrovågsugnen.

Skala vitlök <- Du såg rätt

Det är sant, kör vitlöken i ca 20 sekunder och sedan skalar du enkelt denna fina lök. Du kommer inte ångra dig efter att ha provat.

Torka örter som ett proffs

Torka saker tar oftast lång tid, men inte i mikrovågsugnen. Prova att lägga örter mellan två lager av hushållspapper och kör mikron i ca 2-3 minuter. En annan fin effekt är att man inte förstör oljorna som finns i örterna, som man gör när man torkar i ugn.

Gör fint latteskum

In med mellanmjölk i en liten behållare och försegla den. Skaka mjölken i ca 1 minut och sedan in i mikron i ca 30 sekunder. Du kommer få ett skum som inte försvinner direkt precis som på ett bra Café.

Rosta nötter till fredagsmyset

Egna rostade nötter är både nyttigt och gott. Vi tycker det t.o.m är bättre än i ugnen eftersom det blir jämnare. Ta fram en tallrik och fördelsa nötterna jämt. Kör i en-minutsintervaller och blanda upp nötterna till nya ställen på tallriken för en riktigt fin och jämn rostning. Tiden beror helt på din smakpreferens. Gör även egna kryddblandningar som du mixar upp med nötterna och du kommer göra succé i hemmet.

Slipp tårar när du skär lök

En riktigt fint knep är att skära bort topparna på löken och lägga in i mikron i ca 30 sekunder. Prova att skära löken och se om du blir några tårar.

Gör ditt bröd färskt igen

Färskt bröd blir hårt efter någon dag eller två. Speciellt baguette, men prova att lägga in brödet i mikron och kör mellan 10-30 sekunder. Prova även att lägga en bit blöt hushållspapper över brödet för bästa effekt.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar