fbpx
Hem Lättlagat Veckans sommarrecept : En uppfriskande vattenmelon & myntasallad

Veckans sommarrecept : En uppfriskande vattenmelon & myntasallad

av Redaktionen

Sommaren är här och det finns inget bättre sätt att hålla sig sval och fräsch än med läckra, aptitretande recept som använder sig av säsongens frukter och smaker. Ett sådant recept som hjälper dig mot värmen är en god vattenmelon och myntasallad. Den här salladen är full av saftig vattenmelon, saftig lime och uppfriskande mynta och den är den perfekta kombinationen av sött, syrligt och kallt. Låt oss dyka in i detta lättlagade och roliga sommarrecept.

Ingredienser (till 4 personer):

1 liter tärnad vattenmelon

1 dl färska blåbär

0,5 dl färska myntablad, rivna i små bitar

Saft av 1 lime

2 msk honung eller lönnsirap (valfritt)

Instruktioner:

Förbered vattenmelonen

Börja med att skiva en saftig vattenmelon i små tärningar. Ta bort fröna och lägg tärningarna i en stor skål. Kyl om möjligt vattenmelontärningarna i en timme innan du sätter ihop salladen för en extra uppfriskande touch.

Tillsätt blåbären

Skölj försiktigt de färska blåbären. Lägg dem i skålen med vattenmelontärningarna och blanda runt försiktigt.

Tillsätt i myntabladen

Riv de färska myntabladen i små bitar och lägg dem i skålen. Myntan kommer att tillföra en härlig smak och en sval, aromatisk touch till salladen.

Pressa i limejuicen

Skär en färsk lime på mitten och pressa saften över salladsingredienserna. Limejuice förstärker inte bara de uppfriskande smakerna utan hjälper också till att hålla vattenmelonen från att oxidera och förlora sin färg.

Valfri sötma

Om du föredrar en sötare smak, ringla honung eller lönnsirap över salladen. Detta steg är helt valfritt, eftersom den naturliga sötman i vattenmelon och blåbär ofta är tillräcklig.

Blanda och kyl

Blanda försiktigt alla ingredienser tills de är väl blandade. Täck skålen med plastfolie och kyl salladen i minst 30 minuter så att smakerna smälter ihop och salladen svalnar.

Servera och njut

När den väl har svalnat tar du ut salladen ur kylen och serverar den i individuella skålar eller på ett fat. Garnera med en kvist färsk mynta för en extra touch av elegans. Denna uppfriskande sallad är perfekt till en picknick, grillfest eller helt enkelt som ett lätt och hälsosamt mellanmål en varm sommardag.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar