Hem Drinks 4 härliga drinkar med blodapelsin

4 härliga drinkar med blodapelsin

av Redaktionen

Blodapelsinen har verkligen en förmåga att förvandla vanliga drinkar till något extraordinärt. Oavsett om det är i en klassisk margarita eller en sofistikerad gin & tonic lägger blodapelsinen till en ny dimension av smak och färg. Så nästa gång du ska bjuda på drinkar, varför inte prova någon utav dessa?

Bloody Margarita

Ingredienser:

  • 50 ml tequila
  • 35 ml färskpressad blodapelsinjuice
  • 25 ml färskpressad limejuice
  • 15 ml agavesirap
  • Is
  • Salt (för kanten på glaset)
  • Skivad lime (för dekoration)

Instruktioner:

  1. Gör en saltad kant på glaset genom att fukta kanten på ett margaritaglas och doppa det i salt. 
  2. Fyll en shaker med is och tillsätt tequila, blodapelsinjuice, limejuice och agavesirap.
  3. Skaka kraftigt i cirka 15 sekunder.
  4. Sila försiktigt ner i det förberedda glaset över is.
  5. Dekorera med en skiva lime och njut av den uppfriskande smaken.
strawberry juice with slice lime on side

Bloody Gin & Tonic

Ingredienser:

  • 50 ml gin
  • 150 ml tonicwater 
  • 25 ml färskpressad blodapelsinjuice
  • Is
  • Skal av blodapelsin eller rosmarinkvist (för dekoration)

Instruktioner:

  1. Fyll ett högt glas med is.
  2. Häll i ginen över isen.
  3. Toppa med tonic.
  4. Tillsätt en skvätt färskpressad blodapelsinjuice efter smak.
  5. Rör om försiktigt.
  6. Dekorera med skalet eller en rosmarinkvist. Eller varför inte både och? 
clear drinking glass with brown liquid and sliced lemon

Bloody Mojito

Ingredienser:

  • 50 ml ljus rom
  • 25 ml färskpressad blodapelsinjuice
  • 10 ml färskpressad limejuice
  • 10 ml agavesirap
  • Färsk mynta
  • Sodavatten
  • Is

Instruktioner:

  1. Muddla några färska myntablad tillsammans med limejuicen och sirapen i botten av ett glas.
  2. Fyll glaset med is.
  3. Tillsätt rom och blodapelsinjuice.
  4. Toppa upp med sodavatten och rör om försiktigt.
  5. Garnera med några färska myntablad och en skiva blodapelsin.

Bloody Sangria

Ingredienser:

  • 1 flaska rött vin
  • 50 ml brandy
  • 25 ml Cointreau (eller annan apelsinlikör)
  • 1 dl färskpressad blodapelsinjuice
  • Färsk frukt såsom apelsiner, äpplen och bär
  • Is

Instruktioner:

  1. Skär frukten i bitar och lägg dem i en kanna eller karaff.
  2. Tillsätt brandy, Cointreau och färskpressad blodapelsinjuice.
  3. Häll i rödvinet och rör om försiktigt.
  4. Låt det stå i kylskåpet i minst en timme så smakerna blandar sig rejält.
  5. Servera över is i glas och njut!
a close up of a grapefruit cut in half
Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar