fbpx
Hem Lättlagat Gör mat i stormkök – detta ska du tänka på

Gör mat i stormkök – detta ska du tänka på

av Redaktionen

Stormköket har blivit allt mer populära bland friluftsentusiaster och äventyrare. Dessa kompakta och bärbara kökssystem erbjuder en effektiv lösning för att laga mat när du är på språng. Oavsett om du planerar en campingtur, en vandringsexpedition eller bara en picknick i naturen, är det några saker du bör tänka på när du använder ett stormkök. 

Här är några tips och förslag på maträtter som du kan laga på ett stormkök.

Bränslet
Först och främst är det viktigt att du väljer rätt typ av bränsle för ditt stormkök. De vanligaste alternativen är gas och sprit. Var noga med att följa tillverkarens instruktioner och säkerhetsriktlinjer för att undvika olyckor och skador. Kontrollera också att du har tillräckligt med bränsle för att klara av den tid det tar att laga din måltid.

Enkla recept
När det gäller matlagning på ett stormkök är det bäst att välja enkla recept med få ingredienser. Eftersom stormkök vanligtvis har en begränsad yta och möjligheter till temperaturkontroll är det bäst att undvika komplicerade rätter som kräver lång tillagningstid. 

Istället kan du satsa på maträtter som är snabba att tillaga och kräver minimalt med redskap.

Ris- och grönsakswok
En populär maträtt att laga på ett stormkök är ris- och grönsakswok. Förbered riset hemma och packa det i en förseglad behållare. När det är dags att laga mat, tillsätt lite olja i stekpannan och stek grönsakerna tills de är knappt genomstekta. Tillsätt sedan riset och blanda väl. Krydda med sojasås, salt och peppar efter smak.

Pasta med tomatsås
En annan enkel och smakfull maträtt är pasta med tomatsås. Förkokta pasta kan vara ett praktiskt alternativ när du använder ett stormkök. Värm upp en burk med tomatsås i en kastrull och tillsätt sedan den förkokta pastan. Rör om tills allt är väl blandat och låt det koka upp. Smaka av med kryddor som basilika, oregano och salt.Det finns otaliga möjligheter att laga mat på ett stormkök och det är bara fantasin som sätter gränserna. Kom ihåg att hålla det enkelt, välja lämpliga recept och vara försiktig med hanteringen av köket och bränslet. Med rätt förberedelser och lite övning kan du njuta av läckra och tillfredsställande måltider även när du är ute i naturen. Så ge dig ut på äventyr och prova att laga mat i ett stormkök – du kommer inte bli besviken!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar