Norges bäst bevarade restauranghemlighet heter Iris. Restaurangen ligger nämligen mitt ute i den norska Hardangerfjorden och är långt ifrån enbart en restaurang.
En unik matupplevelse
Ett besök på Iris är mycket mer än bara en måltid. Det är en hel upplevelse som börjar med en båttur i en elektrisk båt till ett båthus, där gästerna välkomnas med kvällens meny och smakrika snacks. Därefter fortsätter färden till den unika konstinstallationen Salmon Eye, som ligger mitt i Hardangerfjorden.

Restaurang med hållbarhet i fokus
På Iris är det inte den vanliga trerättersmenyn som matupplevelsen handlar om. En måltid består av 18 rätter där restaurangen har ett tydligt fokus på hållbarhet, lokala och säsongsbaserade ingredienser och råvaror. När vädret är gynnsamt får du ofta följa med upp till konstverkets tak, rätterna tillagas över öppen eld.
Så nästa gång du har vägarna förbi i Norge är denna underbart maxade restaurang ett måste för alla matintresserade.
Källa: cafe.se